John McCoist

Följ mig och min bästa vän Arnold. Tillsammans utforskar vi det goda i livet.

Om mig

Jag är John McCoist, en man i mina bästa år. Jag bor ensam i en mindre stad i utkanten av Göteborg. Eller helt ensam är jag inte, för jag har Arnold med mig också. Arnold fyller snart 8 år, så han börjar också komma upp lite i åren. Arnold är inte bara min hund, han är också min bästa vän.

Jag är ursprungligen från England, men flyttade hit redan som 25-åring. Jag lämnade England, eftersom jag tröttnade på regnet. Såhär i efterhand förstår jag att jag borde gjort en lite noggrannare bakgrundskoll av Göteborg. Trots regnet har jag blivit kär i staden och har inga planer på att flytta på mig igen.

Min blogg

Följ med mig och Arnold när vi utforskar och njuter av livet tillsammans.

Bryssel

Av bloggeralarm732 | 9 augusti, 2017

Arnold checkar in på hundhotell, och jag åker till Bryssel. Ja, ni hörde rätt. Jag har länge pratat om att resa iväg, det är jag ganska säker på att jag har nämnt för er här i bloggen, men jag har länge varit orolig för hur jag ska göra med Arnold. Häromdagen kom jag på att han kan checka in på ett hundhotell så länge. Att jag inte har tänkt på det tidigare? Jag hade gärna tagit Arnold med mig, men jag tror det blir bäst för oss båda att få spendera lite tid på tu man hand. Jag är helt övertygad om att Arnold kommer ha det bra på hundhotellet. Det ska dessutom vara ett riktigt lyxhotell, så honom kommer det inte gå någon nöd på. Och inte på mig heller, förhoppningsvis. Äntligen ska jag få upptäcka Bryssel under några dagar. Imorgon reser jag!

Läs mer

Bloggtjänster

Av bloggeralarm732 | 20 juli, 2017

Har förstått att det här med att blogga har blivit ett klassificerat yrke i Sverige. Tänk att det är såpass utbrett att tjejer och pojkar kan försörja sig på att dokumentera sina liv, eller vad de nu skriver om. Det är fantastiskt. Tänk vilken utveckling vi är med om. Jag kan inte låta bli att fundera på hur det kommer att se ut om några år, eller om 50 år igen. Det är lite skrämmande, samtidigt som det är väldigt häftigt. Läste bland annat den här artikeln och kan inte låta bli att fascineras. Läste även en lite nyare artikel om att den nya tekniken kan bli vår undergång. Kan varmt rekommendera er att läsa dessa artiklar, för lite spännande läsning om tekniken och om vår framtid.

Läs mer

Konstiga ord

Av bloggeralarm732 | 1 juni, 2017

Katalog eller verzeichnis, är inte det ett lustigt ord egentligen? Har ni tänkt på hur ett ord plötsligt kan låta konstigt efter ett tag? Prova att säga katalog sex gånger. Katalog, katalog, katalog, katalog, katalog, katalog. Och prova med ett annat ord. Visst låter ordet konstigt efter några gånger? Såhär brukar jag hålla på för mig själv ibland. Kan hålla på tills jag blir tokig. Ibland kan mina tankar gå väldigt djupt, och jag kan fundera över saker som vem som egentligen kom på ordet katalog. Vem kom på att en katalog är just en katalog? Och vart kommer ordet ifrån, från alla första början? Tänk om man plötsligt skulle bestämma att alla de orden vi har idag, inte längre ska ha samma betydelse. Att en katalog inte längre ska vara en katalog, och att en telefon inte längre skulle vara en telefon. Det skulle bli knäppt.

Läs mer

Överge paleo?

Av bloggeralarm732 | 10 maj, 2017

Idag var jag inne och tittade lite på den här topplistan och lyckades hitta en blogg som heter Kostdoktorn, helt perfekt för mig som är intresserad av mat. Jag har inte lyckats hitta speciellt många paleorecept på bloggen, men jag kan säkert hitta någon form av inspiration. Det där med matlagning är svårt när man är ensam. Jag har ingen att bolla idéer med om kvällens middag, jag menar Arnold är ju inte så mycket till hjälp direkt. Han äter sitt torrfoder varje dag och är mer än nöjd. Riktigt så fungerar det inte för mig, tyvärr. Ibland funderar jag på om jag ska överge paleodieten. Jag har hållt på med den sedan januari och nu är vi framme i maj. Det börjar bli enformigt att äta som man gjorde på stenåldern. Visst jag har gått ned mycket i vikt, men jag hade egentligen inget emot mitt hull. Jag får fundera vidare på detta. Kanske skulle man våga prova någon annan diet, det finns tydligen något som kallas LCHF (vad jag förstått på kostdoktorn).

Läs mer

Vem är Arnold?

Av bloggeralarm732 | 2 maj, 2017

Jag kom precis på att jag aldrig har berättat för er om Arnold. Vem är egentligen den här Arnold som jag skriver om i varje inlägg? Arnold är min hund och min bästa vän. Han är en renrasig mops och fyller snart 8. Han är väldigt gammal, precis som mig. Han tycker inte om att gå överdrivet långa promenader, men tycker om frisk luft och tennisbollar. Hans favoritmat är köttbullar och han älskar julen, för då får han ha på sig sin tomtedräkt. Här är Arnold som bebis. Här är Arnold när han är lite äldre.

Läs mer

Skyline nachrichten

Av bloggeralarm732 | 2 mars, 2017

Jag har alltid fascinerats av skyskrapor. Jag vet inte vad det är, men det är något som gör att jag ofta fastnar i artiklar om skyskrapor och kommer på mig själv med att sitta och måla skyskrapor i mitt anteckningsblock när jag dricker mitt morgonkaffe. Jag kom över en hemsida här på internet som skriver nyhetsartiklar om skyskrapor. Efter att ha läst en artikel om en av världens högsta skyskrapor är det bestämt. Jag ska till Dubai! Jag måste åka till Dubai och uppleva Burj Khalifa på riktigt. Det är en skyskrapa som är 828 meter hög. Det måste vara en fantastisk utsikt där uppifrån. Frågan är bara vad jag ska göra med Arnold under tiden. Får man ta med sig hundar till Dubai?     

Läs mer

Skillnaden mellan erp och crm-system

Av bloggeralarm732 | 22 februari, 2017

Kom över en intressant artikel om erp och crm-system. Tänk att jag kunde tycka att något sådant är intressant. Det trodde jag inte för några år sedan, eller bara för några månader sedan till och med. Förstår fortfarande inte riktigt, men har iallafall fått ett hum om vad det innebär. En mycket intressant artikel som jag kan rekommendera er om ni har några minuter. Läs artikeln här. Nu måste jag ta ut Arnold på en promenad. Han stirrar på mig med sin mest oskyldiga blick. Jag fastnade framför datorn lite för länge, och det vill han gärna påminna mig om.

Läs mer

Onlinevärlden

Av bloggeralarm732 | 4 februari, 2017

Jag börjar så smått sätta mig in allt mer i hela den här onlinevärlden. Jag är fascinerad av hur det fungerar, och vill bara lära mig mer hela tiden men var sak tar väl sin tid antar jag. Nu har jag nyligen börjat blogga, och det får jag faktiskt se som ett stort framsteg. Jag finns ute i cyberspace! Vad jag ska skriva om vet jag inte riktigt. Har svårt att förstå hur mina inlägg kan intressera er, men det kanske också är en sådan sak som jag bara måste acceptera att jag inte riktigt kan förstå.

Läs mer

Bloggportalen

Av bloggeralarm732 | 13 januari, 2017

Bloggar, topplistor, headers, inlägg osv. Jag hade aldrig kunnat tänka mig att det skulle vara så mycket att hålla reda på när man skulle blogga. Fick nys om en ny hemsida idag också, som jag aldrig tidigare har hört talas om (som det mesta i online-världen). Har ni hört talas om Bloggportalen? Det hade inte jag förrän för någon timma sedan. Det är tydligen en hemsida som samlar Sveriges största bloggar inom olika kategorier. Tänk om jag och Arnold en dag skulle hamna där! Om vi ska vara lite realistiska så vet jag mycket väl att det inte är möjligt, men jag kanske kan hitta lite ny och intressant läsning via den hemsidan iallafall. Må gott!

Läs mer

Paleo

Av bloggeralarm732 | 6 januari, 2017

Jag har aldrig tyckt att det varit speciellt intressant med matlagning, förrän nu egentligen! Jag har aldrig varit intresserad och aldrig heller trott på diverse dieter och annat trams, men ändå sitter jag här nu och har ätit Paleo sedan en tid tillbaka. Paleo är en så kallad stenålderskost, som innebär att man försöker efterlikna kosten som människan åt under stenåldern. Låter kanske inte speciellt rofyllande, men jag kan starkt rekommendera er att testa Paleo. Efter bara några veckor känner jag mig mycket piggare.  

Läs mer

STORT TACK!

Vill bara skicka ut ett stort tack till just DIG, som tar dig tid att läsa min blogg!

Kontaktuppgifter

Tveka inte på att ta kontakt med mig om du har några frågor, eller om du kanske vill ta en fika med mig och Arnold, vad vet jag. Du når mig enklast via mail.

MIN MAIL

john@bloggeralarm.com

ARNOLDS MAIL

arnold@bloggeralarm.com

Kontakta mig direkt

Please enter your name.
Please enter a valid email.
Please enter a valid phone number.
Please enter a message.